Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Kynologisch advies

Kynologisch advies wordt door ons gegeven aan bedrijven, gemeenten, instellingen en ZZP'ers welke in hun dagelijkse bezigheden in aanraking kunnen komen met honden.

Denk hierbij aan de gemeentelijke handhavers welke naar een melding gaan omtrent hond welke overlast veroorzaakt. Waardoor wordt de overlast veroorzaakt? Is het de hond zijn schuld of kan de honden eigenaar wat tips of handvatten gebruiken om deze overlast te beperken en te verminderen?

In Nederland wonen, geschat, circa 1,7 miljoen honden en niet elke hond is netjes opgevoed of wordt op de juiste manier verzorgd en kan hierdoor overlast gaan veroorzaken, iets dat niet wenselijk is voor de woonomgeving. 

De makkelijkste weg is om te handhaven en de eigenaar een waarschuwing te geven hetgeen uiteindelijk zelfs tot inbeslagname van de hond kan zorgen, dit terwijl dit ook te voorkomen is met tips en adviezen.
 
Zelf had ik er in mijn loopbaan veelal geen fijn gevoel bij wanneer ik ergens moest handhaven terwijl ik bij een voortraject was betrokken en daar niet de juiste handvatten had kunnen geven aan betrokkenen. Dit is één van de redenen dat ik graag advies geef aan de instellingen, bedrijven en gemeenten. 

De hond zelf is zich er niet van bewust dat hij voor overlast zorgt. Veelal wordt dit veroorzaakt door een gevoel van onbehagen, ziekte, verkeerde aanpak of advies of een andere issue in het kader van dierenwelzijn.  

Nu zijn de medewerkers veelal juist geïnstrueerd omtrent het benaderen van een hondeneigenaar, maar wordt de algehele toestand van de hond niet herkend waardoor er niet verder wordt gehandeld of gekeken. Met de juiste vragen kan er ook op de juiste wijze gehandeld worden en dat is de insteek van deze advies sessies.

In mijn training geef ik uw medewerkers de juiste tools en inzichten waardoor zij het gedrag van de hond, tijdens een bezoek, in een juist perspectief weten te plaatsen, de juiste vragen stellen over de hond en het herkennen van angst en stress of andere uitingen van de hond. 

Deze ochtend of middagsessies zijn een aanvulling voor u of uw personeel. Aan het eind van de sessie heeft de cursist ruim voldoende inzicht verkregen om de hondeneigenaren op professionele of professionelere wijze te kunnen voorzien van een goed advies waardoor overlast kan worden voorkomen, worden beperkt of de overlast te laten stoppen. 

Ook wordt besproken wat te doen wanneer uw medewerker als eerste aanwezig is bij een gewonde hond of kat. De burger verwacht nu eenmaal van iemand in een uniform zal gaan handelen en dan is het fijn om te weten wat er wel, maar net zo belangrijk, wat er niet gedaan moet worden.

E-mailen
Bellen
Map
Instagram