Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Vuurwerkpakket, 
Help uw hond of kat door de jaarwisseling heen.

Het is alweer bijna eind oktober en her en der zijn de eerste knallen al weer hoorbaar. 

Vuurwerk is in Nederland toegestaan, maar steeds meer gemeentes willen een vuurwerkverbod om diverse redenen en wie een dier heeft welke bang is voor vuurwerk, zal, ondanks dat zij zelf vuurwerk hebben afgestoken, blij zijn met dit verbod.Negeren!!
Wanneer een huisdier angstig is voor vuurwerk, dan wordt er wel eens gezegd door de "échte kenners" die ooit eens een hond hebben gehad: "Die angst moet je negeren!!!! Anders beloon je het!!!". 

Luister aub niet naar dit soort adviezen, want angst is niet te negeren! Angst is er, of het is er niet. Ook het feit dat u met troosten uw hond zou belonen voor zijn angst en het juist daardoor zou laten verergeren is ook al decennia achterhaald en absoluut niet juist.

Honden en katten leren namelijk helemaal niets wanneer zij stress ervaren, dus het "belonen" zal zeker geen uitwerking hebben. Uw hond of kat zoekt hulp en steun bij u en het beste is om uw kat of hond deze steun te bieden. Gewoon door bij uw dier te zitten of hem te ondersteunen met de juiste, ondersteunende hulpmiddelen, zoals het Homeopathische vuurwerkpakket. 

Dit vuurwerkpakket is opgebouwd uit homeopathische hulpmiddelen waarvan u de dosering opbouwt tot vlak voor de jaarwisseling. Het bestaat uit Tranquil van Puur, Nervo van Puur en Strezz van Phytonics en het werkt als volgt:

Start vanaf 1 december (fictieve datum), maar het liefst nog eerder, met de basisproducten in dit stappenplan:

1. Puur Tranquil.
Waarom Puur Tranquil en niet een ander middel?
Puur Tranquil is een natuurlijke ontspanner die niet suf maakt. Vele middelen die op de markt verkrijgbaar zijn zorgen ook dat het dier ontspant, maar zorgen er ook voor dat het dier versuft waardoor het zich niet normaal kan uiten en juist alleen maar banger wordt. Reageert de hond of kat extreem? Liefst hier al zo vroeg mogelijk mee starten en ongewenst gedrag uit-trainen, bijvoorbeeld met vuurwerktraining, een gediplomeerde Kynologisch instructeur of Kynologisch gedragsdeskundige.

Let op! De dosering luistert nauw. Bij een te lage dosering geen effect, ga op zoek naar het 'aanhaakmoment'. Het aanhaakmoment is het moment dat je ziet dat je dier erop reageert.

Start vanaf 15 december met:

2. Puur Nervo
De combinatie van Puur Nervo en Puur Tranquil is dé juiste natuurlijke stap om dieren een rustige decembermaand te gunnen. Puur Nervo gebruik je dagelijks, het liefst net voordat de eerste knallen zich aandienen.  Alle datums zijn ter indicatie. In de stad zullen knallen zich bijvoorbeeld eerder voordoen dan op het platteland.

3. Phytonics Strezz
In acute gevallen kan Strezz net voor of na de stress-situatie worden toegediend. Denk bijvoorbeeld aan een harde knal tijdens het uitlaten en 31 december gedurende de hele dag en avond. Denk ook aan een wedstrijd, operatie of bij een ongeluk(je).

Katten
Ook katten reageren op vuurwerk.
Bovenstaand stappenplan kan ook voorgeschreven worden voor de kat.
Voor katten met stress zijn er ook de ontspannende PUUR Matatabi kauwstokjes.

De stokjes hebben een bijzondere uitwerking op katten. Er zit een stof in die ze ontspant. Vooral gestreste katten worden rustig van deze stokjes. Na het spelen is de kat opmerkelijk rustiger en wordt er doorgaans geslapen. Dit maakt Matatabi ook zeer geschikt op Oudejaarsavond of bijvoorbeeld tijdens een opname in asiel of kliniek. Matatabi is veilig in gebruik.

EXTRA:
Puur Calm zet je in als je vooraf al weet dat er iets 'eenmalig spannends' gaat gebeuren, dan ben je de reactie voor. Dat kan bijvoorbeeld zijn tijdens een vuurwerktraining of vuurwerk CD in de periode naar de jaarwisseling toe.

Michelle Vrolijk is hondengedragsdeskundige en in de aanloop naar Oud en Nieuw geeft zij diverse tips over wat je kan doen in het geval bij vuurwerkangst bij honden. Het is helaas een complex onderwerp. Er is geen quickfix. Volg de 12 filmpjes van Michelle Vrolijk. Michelle vrolijk is van NML Health.

Klik hier om naar de vuurwerkpakketten te gaan.

Met dank aan NML Health. 

 E-mailen
Bellen
Map
Instagram