Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Huisdieren verzekering.

"Ik neem geen verzekering!!! Niets is verzekerd........hoorde ik......"

Wanneer u op Social Media een vraag stelt over huisdierverzekeringen, dan zult u meerdere reacties krijgen. De ene vindt het een overbodige luxe, de ander vindt het een must en weer een ander heeft het over een soort van spaarpotje welke zij gebruiken.

Er zijn dus veel meningen met bijbehorende hele en halve waarheden, maar helaas ook complete onwaarheden of de "Ik hoorde van een kennis dat....". 

Helaas wordt er op het internet niet altijd een verschil gemaakt tussen de waarheid en een mening en wanneer u hier gevoelig voor bent, dan bestaat de kans dat u af zult zien van een huisdieren verzekering en dat komt niet ten goede van uw huisdier. Bovendien ben ik van mening dat een goede gezondheidszorg onderdeel is van de zorg voor onze huisdieren.

Wat wel een feit is, is dat de verzekering nagenoeg alles voor 80% vergoed en de verzekering ook méér vergoed dat u mocht denken.

Een ander, treurig feit is dat van de huisdierbezitters slechts 47% naar de dierenarts gaan en dat daarvan slechts 1 op de 5 huisdiereigenaren, dus 20%, de noodzakelijke behandelingen, welke door de dierenarts moesten worden uitgevoerd, heeft uitgesteld en dat dit soms met zeer ernstige gevolgen is. Hier besteedde 1 vandaag in mei 2023 al aandacht aan. Veel mensen denken dat een huisdierverzekering slechts bedoelt is om hun huisdier te laten vaccineren, iets wat onjuist is. Denk eens aan preventie, castratie of sterilisatie, chemo of behandelingen nadat uw huisdier een ongeval heeft gehad. De kosten kunnen dan heel snel heel hoog oplopen.

Stelt u zich voor dat u lekker met je hond aan het wandelen bent. Uw hond is lekker aan het rennen en verstapt zich door een oneffenheid of kuil in de grond, of uw kat komt net even na een val tóch verkeerd terecht, met als gevolg een gebroken pootje of schouderblessure. En let wel, dit kan op elke leeftijd en op elk moment gebeuren.

U ontkomt er niet aan om dan de dierenarts te raadplegen voor de noodzakelijke behandeling en pijnbestrijding en in dit geval kunnen de kosten voor de eerste behandelingen al snel met gemak oplopen tot zo een €2000,-.

Een goede huisdierenverzekering, met goede voorwaarden vergoedt hierin een groot deel van deze kosten.

Zo zou in bovenstaand geval en bij de juiste verzekering bij, bijvoorbeeld deze van Figopet, geen €2000,- aan kosten kwijt zijn, maar €200,- en dit is ook het geval bij de eerste 30 dagen van de verzekering.

Als Pet Health Coach adviseer ik mensen ook bij de keuze voor het al dan niet afsluiten van een huisdieren verzekering. Wij zijn transparant, weken in deze samen met Figopet en  OHRA huisdieren zorgverzekering . Dit omdat wij zelf onze honden bij deze verzekeraars hebben ondergebracht en met beiden zeer goede ervaringen hebben.

 De meest voorkomende redenen om géén huisdierverzekering te nemen!!

"Ik neem een potje zodra ik een huisdier krijg en spaar zo de kosten voor de dierenarts op! Zo spaar ik de kosten voor een verzekering uit!"

Zoals ik hierboven schreef, een huisdierenverzekering is niet alleen voor de consult, entingen of eventuele titer bepalingen, maar ook wanneer uw huisdier een ongeval krijgt, een operatie of andere kostbare behandeling zal moeten ondergaan. 

Bij een ongeval is een directe, noodzakelijk behandeling van een dierenarts of zelfs specialistische zorg noodzakelijk en dan lopen de kosten direct al heel hoog op. Vaak met gemak tot boven de €1000,- en het is dan wel fijn om te weten dat hiervan 80% of zelfs 90% zal worden vergoed door de verzekeraar.

Een potje is misschien handig wanneer u een startkapitaal voor uw hond heeft van minimaal €4000,-.
Dan is het wellicht het overwegen waard om deze aan te vullen met de maandelijks weg te sparen premie, maar wanneer u dit niet heeft, dan neemt u, wellicht onbewust, een groot risico voor de gezondheid van uw huisdier. 

Ik zou een spaarpotje dus niet adviseren, mits u een goede financiële buffer, van minimaal €3000,-,  heeft om eventuele dierenartskosten te voldoen.

"Ik verzeker niet, want niet alles wordt vergoed!!"

 Dat klopt en dit is ook direct de leukste om op in te gaan!!! 

Elke verzekeraar en verzekering heeft uitsluitingsgronden, ook de verzekeraar van onze inboedel, aansprakelijkheid, en autoverzekeringen. Bovendien, onze basis ziektekostenverzekering vergoedt ook niet alles en moeten ook wij ons voor bepaalde behandelingen moeten bijverzekeren, denk aan de tandartsverzekering, alternatieve zorg etc.

Ook de huisdierverzekering is opgebouwd uit modules en kunt u naast het basispakket uw huisdier verzekeren voor bijvoorbeeld een hogere vergoeding, gebitsmodule of alternatieve zorg. U kunt de verzekering zo uitgebreid maken als dat u zelf wilt. Tandzorg is overigens wel te adviseren!! (Tandsteen kan vervelende ontstekingen veroorzaken. Dit wordt ook wel "stil leed" genoemd van de huisdieren. Veelal is minder eten één van de symptomen van ontstekingen bij het tandvlees.)

Wanneer u uw huisdier gewoon wilt verzekeren, dan kunt u er dus voor kiezen om de basisverzekering af te sluiten. Hierin zitten de basisbehoeftes voor de gezondheidszorg voor uw huisdier.
Maar u kunt vaak de modules uitbreiden of modules toevoegen door de verzekering uit te breiden. Zo is elke verzekering aan te passen naar uw behoeftes en die van uw huisdier. 

Wat is nu de beste verzekering??


Er is geen beste verzekeraar. Een verzekering sluit u af naar uw eigen situatie, met wat u belangrijk vindt en uiteraard ook, wat u er voor wilt betalen.


Elke verzekering biedt een eigen pakket aan en met eigen vergoedingen. Wanneer u een verzekering afsluit, dan zal deze ook bij u en uw situatie moeten passen.

Het is dan ook niet aan te raden om sec naar de premie te kijken, maar lees u zelf goed in over welk pakket wat vergoed en vooral welk percentage er wordt vergoed. Bij de ene zit een behandeling in het plus pakket en bij de ander hoort deze thuis in het top pakket en de ene verzekeraar vergoedt 50% van een bepaalde zorg en de andere vergoedt weer 80%.  Dat maakt dat de verzekeringen persoonlijk zijn.

Ons advies:


Wij streven een bepaalde transparantie na en wij proberen in onze winkel en webshop, daar waar mogelijk, alle producten uit op of met onze eigen honden en katten.  Wij hebben zeer goede ervaring met 2 verzekeraars waar wij zelf voor onze 5 honden en 1 kat hebben verzekerd.


Dit zijn de huisdierverzekeringen van Figo en OHRA. En deze kunnen wij dan ook met een gerust hart aanbevelen.

De voorwaarden staan vaak online en zijn niet zo moeilijk om te lezen. Hierin staat precies wat wel en wat niet verzekerd is.

En mocht u er niet uitkomen!? Neem gerust contact met mij op via de whatsapp of email, ik leg het u met veel plezier uit.

 


E-mailen
Bellen
Map
Instagram