Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Pet Health Coach.

Tijdens mijn trainingen en van de bezoekers in onze winkel en trimsalon kregen wij best veel vragen over de gezondheid van de honden en daar zaten ook vragen bij waar ik niet altijd een goed antwoord op wist.

Om hier verandering in te brengen volgde ik de opleiding tot Pet Health Coach. 

De opleiding tot  Pet Health Coach is een opleiding welke wordt gegeven door (Holistische) dierenartsen, honden en kattengedragsdeskundigen, voedingsdeskundigen, vachtverzorgingsspecialisten en andere dierenprofessionals welke zich verbonden hebben aan de Martin Gaus Academie, Edupet, Eduvet en Prins Petfoods.

Alle aspecten over de zorg, opvoeding, welzijn en alle andere zaken welke met de honden en katten te maken hebben, worden behandeld en uiteraard is de kennis is getoetst en uiteindelijk geëxamineerd en hou ik mijn kennis up to date door geregeld naar terugkomdagen te gaan.

Als PHC kan ik gebruik maken van de kennis welke een andere PHC in huis heeft en maak ik deel uit van een groot netwerk van dieren professionals welke elkaar adviseren en helpen, dus als ik het niet weet, dan heeft een andere PHC er wellicht wel ervaring mee.

Wat doet een Pet Health Coach?

Een Pet Health Coach is er om u te ondersteunen en te adviseren in het maken van bepaalde keuzes tijdens elke levensfase van uw hond. Dit is dus van "pré pup" tot na het overlijden van uw huisdier. 

U kunt een Pet Health Coach vragen om u te helpen, te begeleiden of te ondersteunen bij de zorg van uw huisdier. Bijvoorbeeld hulp bij over of ondergewicht, het toedienen van medicatie, voedingsadvies, advies in de vachtverzorging, ziektes, bij twijfel of u al dan niet naar een dierenarts moet gaan etc.

Uit onderzoek is gebleken dat van de Nederlandse huisdiereigenaren slechts 45% a 50% met zijn of haar huisdier naar een dierenarts gaat wanneer er iets met hun huisdier aan de hand is en dat is jammer, want door adequaat te handelen kan er veel onnodig leed voor het huisdier worden voorkomen en vaak lopen bij lang wachten de kosten ook vaak op.

Dit onderschreven diverse dierenartsen en gedragscoaches ook en zij wilde een goede en betrouwbare, maar vooral kundige tussenschakel tussen de huisdier eigenaar en de dierenarts en dat werd uiteindelijk de Pet Health Coach.

Als Pet Health Coach kan ik, door de juiste, gerichte vragen te stellen, een goede anamnese te doen en daarnaar te handelen of te adviseren. Soms is een doorverwijzing naar een dierenarts of andere dierenprofessional het beste advies.

De Pet Health Coach is beslist geen dierenarts of para veterinair, de Pet Health Coach is opgeleid om een betrouwbare tussenschakel te zijn tussen de huisdiereigenaar en dierenarts. 

U kunt mij altijd benaderen voor vragen over gezondheid, derhalve kan ik op afstand of door de telefoon nooit een oordeel geven wanneer er een issue is met uw huisdier. Het is altijd beter om een consult te
boeken. 

U kunt een consult afspraak maken met mij over de volgende aangelegenheden:
- Keuze van hond of kat;
- Het chippen van uw hond of kat;
- Voedingsproblematiek hond en kat;
- Over en ondergewicht hond en kat;
- Wegen en meten van uw hond of kat;
- Puppy en kitten gezondheidscheck;
- Algehele gezondheidscheck volwassen hond en kat;
- Gebit controle;
- Oefenen tandenpoetsen bij de hond;
- Ondersteuning medicatie toedienen;
- Ouderdomscheck;
- Vachtproblematiek;
- Homeopathie producten;
- EHBO;
- Puppy cursus;
- Basis Cursus;
- Losse leerwegen of herhalingsoefeningen;
- Gedragsproblematiek hond;
- Gedragsproblematiek kat.

U kunt een afspraak maken via:
Telefoon: 06-58842043
Email: info@phc-purmerend.nl

E-mailen
Bellen
Map
Instagram