Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Het Puppy Totaal Plan.

Een pagina bestemd voor de fokkers, pup en "pre pup" eigenaren.

Het krijgen en het hebben van een puppy is inderdaad een spannende gebeurtenis, en het is begrijpelijk dat je begeleiding en hulp nodig hebt om ervoor te zorgen dat je pup goed wordt verzorgd en opgevoed. Ook al heb je eerder een hond gehad en opgevoed, vaak is dit al weer wat langer geleden en ook de ontwikkelingen en onderzoeken naar het opvoeden van honden staat gelukkig niet stil, dus, ook wanneer je eerder een pup hebt grootgebracht, dan is dit programma een aanrader voor je. 

Het Puppy Totaal Plan is een waardevol initiatief voor nieuwe hondeneigenaren, vooral voor diegenen die hun eerste Labradoodle, Cobberdog, Maltipoo, Cockapoo, Bernerdoodle of andere Doodle-achtige pup verwelkomen. Het hebben, de zorg en opvoeden van een nieuwe pup kan spannend zijn, zelfs moeilijk en het is begrijpelijk dat je begeleiding en hulp nodig hebt om ervoor te zorgen dat je pup goed wordt verzorgd en opgevoed.


Veel aspecten van het opvoeden van een pup zullen natuurlijk verlopen, maar voor evenveel andere zaken kunt u wel wat begeleiding of hulp gebruiken. Hoewel veel mensen advies zoeken op Facebook of Instagram, zijn de juiste antwoorden daar niet altijd te vinden.

Het ontbreken van juiste informatie of het juiste advies leidt helaas geregeld tot ongewenst gedrag bij pups waardoor ze soms niet bij hun gezin kunnen blijven. Dit is ontzettend jammer voor iedereen, helemaal wanneer je weet dat een goed passend advies meestal kan helpen om ongewenst gedrag te veranderen in gewenst gedrag.

De transformatie van ongewenst naar gewenst gedrag is echter geen snelle. Bijvoorbeeld, een hond kan in vijf minuten leren bedelen, maar als dit gedrag ongewenst is, kan het corrigeren ervan weken of zelfs maanden duren. Dit aanpassen gebeurt overigens niet met correcties in de zin van straf, maar er zal worden gekeken wat een goede weg is om het bedel gedrag om te buigen. Dit gaat niet automatisch. Het vereist veel tijd, liefde, geduld en inzet.

Wij willen hierin voorzien en hebben, na overleg met verschillende fokkers van de Australische Labradoodle, Australische Cobberdog en andere Doodle-varianten, het Puppy Totaal Plan ontwikkeld.

Pet Health Coach Purmerend en Coya Trimsalon zijn onderdeel van de "Coya Group". Deze groep omvat de trimsalon, de winkel in Purmerend, de webshops Dogs Exclusive en Coya Webshop, en natuurlijk de hondenschool en gedragscoaching van de Pet Health Coach. Wij bundelen de kracht van onze opleidingen en ervaringen als hondenprofessionals om aanstaande pup-eigenaren de juiste begeleiding te bieden, nog voordat de pup thuis komt, bekend als "Pre Pup Eigenaren".

Hoe het werkt:
Alles hangt af van de juiste informatie, en die krijg je het beste van mensen die dagelijks met deze honden werken en zelf eigenaar zijn van vijf Australische Labradoodles en één Poedel.

Wij werken altijd vanuit het perspectief van jouw hond en zullen altijd adviseren in het kader van dierenwelzijn.

Informatieavond:
In Purmerend worden er binnenkort informatieavonden georganiseerd die, hoewel fysieke aanwezigheid de voorkeur heeft, ook online via Zoom te volgen zijn.

Tijdens deze avonden, die ook voor fokkers beschikbaar zijn, krijg je de kans om alles te leren over je pup, of als je overweegt een pup te nemen. Ervaringen kunnen worden gedeeld, en vanuit het wanneer er vragen zijn over opvoeding en vachtverzorging kunnen wij als Trimster, Kynologisch instructeur en gedragscoach deze vragen beantwoorden.

We behandelen alle aspecten van de zorg voor je hond: wat is essentieel en wat niet, wat je wel en beter niet kunt doen tijdens de opvoeding, de verschillende levensfases, vachtverzorging, vaccinaties, entingen, titeren, socialisatie, leermethoden, huisdierenverzekering, en meer. We beantwoorden al je vragen en mocht er een vraag zijn waar we niet direct antwoord op hebben, dan zetten we die uit binnen ons netwerk om je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Het Puppypakket:
Bij de start hoort natuurlijk een goed samengesteld puppypakket. Het puppypakket omvat de juiste attributen voor de allerbeste start voor jou en jouw pup. Het bevat alle zaken zitten welke jij nodig zult gaan hebben bij de zorg en opvoeding van jouw hond. Dit pakket is niet standaard, het is naar eigen smaak aan te passen.

Een Puppytraining:
Een goede training van een erkende en gediplomeerde instructeur gaan met jou en jouw pup aan de slag om jou de juiste handvatten te geven zodat jij en jouw hond een goede combinatie worden welke prima kunnen samenwerken. Hierin leer jij jouw hond te begrijpen en bij diverse situaties de juiste handelingen te nemen. 

De training bevat 9 lessen van ca 45 minuten, maar deze lopen meer dan geregeld uit doordat er zo veel vragen zijn. 

Een Puppygewenningsuurtje in de trimsalon.
Jouw pup zal de nodige vachtverzorging nodig hebben en onder het goed socialiseren valt ook een bezoekje aan de trimsalon waar jouw pup met alle egards zal worden verzorgd door Marina. Zij is trimster en gespecialiseerd in de vachtverzorging van de Doodle achtige en waterhonden. 

Jouw pup zal met liefde kennis maken met de spullen welke Marina bij het trimmen gebruikt. Bij het puppygewenningsuurtje ben jij zelf ook aanwezig en is een must voor de socialisatie. Het puppygewenningsuurtje draagt bij aan de angstreductie wanneer jouw pup als volwassen hond bij de trimsalon zal komen. Tijdens dit uurtje krijg je veel tips & trics om aan de gang te gaan met jouw pup. Wanneer de vachtverzorging op de juiste wijze plaatsvindt, dan zal dit de band tussen jou en jouw hond verstevigen!

Let wel, het trimmen is voor veel honden spannend, maar door het puppygewenningsuurtje zal deze spanning vele malen minder zijn. Gedrag van jouw pup valt en staat bij een goede socialisatie. 

Een workshop Vachtverzorging:
De Labradoodle, Cobberdogs, waterhonden....ze ontkomen aan één ding niet. Vachtverzorging!

Vaak wordt gezegd: "Een Doodle verhaart niet!!" maar dat is slechts ten dele waar, want ook een Doodle zal verharen, alleen de haren zul je niet terug vinden op de grond, deze blijven in de vacht zitten.

Wanneer deze haren niet worden verwijderd, zal dit één van de bronnen zijn voor het ontstaan van klitten en uiteindelijk vervilting waardoor er voor sommige trimsters geen andere oplossing zal zijn om de hond kort of zelfs kaal te moeten scheren. Vervilting kan zeer pijnlijk zijn voor jouw hond, dus een goede vachtverzorging met het juiste materiaal is van essentieel belang.  

Tijdens de workshop vachtverzorging, welke vrijwel altijd plaats zal vinden vóór de vachtwissel, leert Marina jou om jouw hond op de juiste manier te borstelen en bij te werken. Zo leert zij jou om zelf de vacht van jouw hond bij te houden, hoe je een klit in de vacht op de juiste wijze en zachtjes kunt verwijderen. 

Daarnaast leer je hoe je de oogjes, voetzooltjes, poepertje en genitaliën vrij knipt van haar en bij de pootjes een mooi rond voetje knipt. Ook het reinigen van de oortjes is onderdeel van deze workshop en je leert wat je moet doen bij vervilting en hoe je dit tegen kunt gaan.  

Deze workshop is een must voor verzorging van deze vacht. 

Uitbreiding van het puppy Totaal Plan.
Het pakket is daarnaast nog uit te breiden met een pubercursus waarin de puberfase zal worden besproken, de puppy lessen nog wordt doorlopen en er nieuwe oefeningen plaats zullen vinden als de oefening plat (op de zij gaan liggen), wandelen zonder trekken, voor komen, wandelen aan de voet  etc. 

Het Puppy Totaal Plan is een plan welke circa een jaar duurt. In dit jaar ontvangt u bovenstaande tegen gereduceerd tarief, ontvangt u gratis advies vanuit de Pet Health Coach omtrent gedrag, voeding, gezondheid, training. 

Als Pet Health Coach ben ik nagenoeg 24/7 bereikbaar en reageer veelal binnen een uur, uitzonderingen en vakanties daargelaten, maar ook in deze periode zal ik met gratis advies voor jou klaar staan.

Als Pet Health Coach maak ik deel uit van een landelijk netwerk van dierenprofessionals. Dus wanneer ik zelf het antwoord of advies schuldig moet blijven, dan maak ik gebruik van mijn netwerk.

Bovendien zijn wij vanuit onze webshop aangesloten bij het webwinkel keurmerk en als trimsalon, winkel en Pet Health Coach zijn wij houder van het Dierenwelzijn Keurmerk. 

De prijs.
De prijs varieert afhankelijk van het gekozen puppy pakket. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar, met opties zoals een bench, een ren in plaats van een bench, en zowel kleine als grote benches. De genoemde prijs is daarom een vanaf prijs, gebaseerd op het kleinste pakket.

Gratis - infoavond
€250,- Privé puppy cursus
€  37,50 Puppy Gewenningsuurtje
€  95,- Workshop vachtverzorging 
€ 182,50 Puppypakket (va prijs!!)
========
€ 565 totaal prijs

Bovenstaande prijs is de prijs wanneer u dit alles los besteld bij ons. Wanneer u met ons het Puppy Totaal plan aangaat, ontvangt u een korting op dit pakket en een kortingscode welke, gedurende 1 jaar, te gebruiken is bij de aankoop van diverse producten in de webshop of winkel.

De prijs van het Puppy Totaal Plan met korting wordt €550,-.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via whatsapp of contact formulier. Deze tekst past u aan door erop te klikken.

E-mailen
Bellen
Map
Instagram