Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Chipmaanden mei en juni.

In juni houdt het LICG de nationale chipmaand. Dit is de maand dat diverse professionele huisdierchippers en dierenartsen het chippen van uw huisdier promoten. 

In de omgeving van Purmerend word ik dagelijks meerder keren benaderd door de inwoners of ik een gevonden kat wil controleren op de aanwezigheid van een chip en of deze chip dan ook geregistreerd staat.

Helaas is in zo een 70% van de gevallen niet het dier niet gechipt, of het is gechipt en niet geregistreerd en dit terwijl dit alles (chippen en registreren) nog geen 15 minuten in beslag neemt, niet pijnlijk is voor de kat en het registreren ook zo gebeurt is. 

Zelf heb ik al mijn eigen succesjes geboekt door deze service. Zo werd ik benaderd door mensen welke een kat in de tuin hadden welke zelfs door het kattenluikje bij hen naar binnen wilde.

Zij namen contact met mij op en ik controleerde of de kat gechipt was en of  de chip geregistreerd was en dit was het geval! 

Ik nam contact op met het telefoonnummer welke bij de registratie vermeld stond en het bleek dat deze kat, welke in Purmerend was aangetroffen, thuis hoorde in IJsselstein. Deze kat en eigenaren zijn dezelfde avond nog met elkaar herenigd. Dit verhaal staat uiteraard op mijn facebookpagina

Niet 1, maar 2 maanden!!
Om het chippen van uw huisdier te promoten heb ik niet 1, maar 2 chipmaanden!!

U kunt uw huisdier vanaf dinsdag 1 mei tot en met 30 juni laten chippen met een flinke korting, namelijk €12,50,- in plaats van €20,- en wanneer u een vaccinatieboekje daarbij wilt, dan kost deze €4,50. Het vaccinatieboekje is geen paspoort, deze kunt u desgewenst aanvragen via de dierenarts. Een Vaccinatieboekje is handig voor wanneer uw huisdier niet naar het buitenland gaat, maar bijvoorbeeld naar de opvang waar u ook moet aantonen dat uw huisdier gevaccineerd is.

Het chippen kan bij u thuis gebeuren, maar ook bij ons op de zaak. Wij richten dan een ruimte in waar dit in alle rust kan gebeuren en dat kan zowel overdag als in de avonduren. Wanneer u uw huisdier bij u thuis gechipt wilt hebben, dan worden er in Purmerend geen reiskosten in rekening gebracht, buiten Purmerend reken ik een kleine vergoeding van €5,- in een straal van 5Km, 10 in een straal van 10Km, en daarbuiten komt een vergoeding daarbij van €0,25ct per Km.

Dus bijvoorbeeld 20Km is €10,- plus 10x0,25ct = €12,50.

Als u meer informatie wilt, neem dan gerust contact op via het contactformulier, dan neem ik z.s.m. contact met u op. 

Extra informatie:
Een huisdierenchip, ook wel een transponder genoemd, is een klein buisje ter grootte van een rijstkorrel. Het wordt door een chipper met een naald onder de huid van je huisdier geplaatst, meestal in de nek. Het inbrengen van de chip, ook wel chippen genoemd, is relatief pijnloos voor het huisdier en vergelijkbaar met het krijgen van een injectie. In de chip bevindt zich een microchip met een uniek registratienummer. Dit nummer wordt gebruikt om uw huisdier te identificeren en te registreren.

Het Vaccinatieboekje:
Wat betreft het vaccinatieboekje, dit is een belangrijk document voor huisdieren. Als u uw huisdier laat vaccineren, krijgt u van uw dierenarts een vaccinatieboekje mee. In dit boekje worden de vaccinaties van uw huisdier geregistreerd. Het groene vaccinatieboekje is oneindig geldig en kan dienen als bewijs van vaccinatie. Zo blijft u goed geïnformeerd over de gezondheid van uw huisdier! 🐾

E-mailen
Bellen
Map
Instagram