Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Een goed advies voor u en uw huisdier.


Wie ben ik?

Een Pet Health Coach?! Wat is dit nu weer??

Een Pet Health Coach (PHC) is een dierenprofessional met een aanvullende opleiding in het kader van het dierenwelzijn. De PHC is opgeleid door meerdere dierenartsen, honden en kattengedragsdeskundigen, voedingsspecialisten, honden en kattentrimsters en diverse andere trainers welke jarenlange ervaringen hebben in de huisdierenbranche. 

De PHC is een transparante tussenschakel tussen de huisdier eigenaar en de dierenarts/ specialist, maar zelf is de PHC geen dierenarts en mag dan ook geen medicatie voorschrijven welke in de reguliere diergeneeskunde door dierenartsen worden voorgeschreven. Wel mogen zijn homeopathische middelen aanbieden welke de kwaal kunnen oplossen of de genezing hiervan kunnen ondersteunen. 

Van advies over voeding, overgewicht bij hond en kat, gedrags-coaching, hondentraining, puppytraining, gebitsreiniging, kynologisch advies aan bedrijven waarvan het personeel in aanraking komt, of kan komen met honden, vachtverzorging voor Labradoodles, Cobberdogs, waterhonden, barbets etc. 

Hiervoor kunt u bij mij als Pet Health Coach terecht.

Mijn naam is Roy en samen met mijn partner Marina zijn wij in 2017 begonnen met ons bedrijf Coya en ons bedrijf bestaat uit een aantal onderdelen waarvan de Health Coach er één van is.

Marina werkt met honden en ik werk met honden en katten.

Marina is vachtverzorgingsspecialiste in onze trimsalon en richt zich met name op de Doodle-achtige honden en de Waterhonden en samen met haar collega, welke algemene trimster is, runt zij Trimsalon Coya.

In het pand waar de trimsalon gevestigd is, zit ook de winkel van ons bedrijf en vanuit daar verzenden wij de bestellingen van de webshop.

In de rol van Kynologisch instructeur geef ik training en advies. Zo geef ik puppy en basiscursus en adviseer ik de houders van de honden hoe zij op een goede en verantwoorde wijze bezig kunnen zijn en blijven met hun hond. 

Mijn voorgeschiedenis.
In 1991 volbracht ik de cursus “hondengedrag” en begon ik als vrijwilliger werkzaam bij ons lokale dierenopvangcentrum. Dé plek als het gaat om de honden welke vaak een rugzakje hebben.

In het dierenopvangcentrum richtte ik mij op de zorg van honden, training en gedragsaanpassing van de honden. Maar, ook de zorg voor de katten maakte onderdeel uit van mijn werkzaamheden, al was ik destijds met name aangesteld voor de honden.

In 1992 ging ik de opleiding doen voor mijn werk en door tijdgebrek is er helaas een einde gekomen aan deze leuke periode en na die tijd is er veel veranderd, maar wat niet veranderde was de liefde en interesse voor de dieren waarmee ik bezig was.

Weer even terug naar nu.
Coya is sinds 2017 een feit en richten wij ons op de vachtverzorging, algemene zorg, opvoeding, gedrag en begeleiding, training van hondeneigenaren en hun honden. 

Tijdens onze werkzaamheden in de salon, winkel en tijdens trainingen, kregen wij vragen waar wij niet direct een antwoord op wisten en tijdens een zoektocht naar de antwoorden, kwam ik een opleiding tegen welke Pet Health Coach (PHC) heet.

De PHC opleiding is een opleiding van ongeveer een jaar waarbij de aanstaande PHC's worden opgeleid door zeer ervaren dierenprofessionals (dierenartsen, gedragstherapeuten, trimsters, para veterinairs) van Eduvet, Prins Petfoods, Edupet en de Martin Gaus Academie en diverse ketenpartners als Viteaux Veterinair Organisatiebureau en Shopology .

Dit zijn niet de minste opleiders en trainers en het voordeel van het zijn van een Pet Health Coach is dat je na deze opleiding deel uit van een landelijk netwerk van dierenprofessionals, dus wanneer wij een vraag krijgen waarop wij het antwoord niet direct weten, dan kunnen wij via ons netwerk contact opnemen met een collega PHC welke deze expertise wel heeft en op deze wijze krijgt u het juiste antwoord en juiste en transparantste advies.

Ook adviseren wij "pre pup eigenaren".

Dit doen wij individueel  of via informatieavonden. Ook geef ik kynologisch advies aan gemeentes, instellingen en overige instanties welke in het dagelijkse leven op de één of andere manier te maken kunnen krijgen met honden op welk gebied ook. 

Wij zijn dierenprofessionals en wij in het kader van onze werkzaamheden daarin, hebben wij het Dierenwelzijn keurmerk verkregen. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan dierenprofessionals welke de service en professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

Voor onze winkels zijn wij in het bezit van het webwinkelkeurmerk, zodat u ook in onze shops veilig en vertrouwd kunt winkelen en producten kunt aanschaffen. 

Vragen of contact?


 

 


E-mailen
Bellen
Map
Instagram