Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

De hondenschool.

Waarom zou je met de hond naar een hondenschool gaan? Omdat het leerzaam en leuk is en het een band schept tussen u en de hond. 

Sommige mensen zeggen "Ik heb mijn leven lang al honden dus ik weet hoe ik ze moet opvoeden" of  "Ik had al honden, ik weet hoe ik ze het moet aanleren!!"

Elke hond is een eigen individu, dus ook elke hond reageert anders. Het is in dit geval dus zo dat u uw vorige honden wellicht kende, maar een nieuwe hond zal wellicht de oefeningen anders leren of begrijpen, het is immers een andere hond/ individu. Ga er dus nooit van uit dat u "de hond" kent.

Bovendien is het zo dat trainingsmethodes en de visie op gebied van trainingen door de loop van de jaren weleens willen veranderen, zo ook de studie naar het hondengedrag en hun manier van leren, is nog van alle dag, het oefenen met nieuwe leermethodes zullen u en uw hond ten goede komen.  

Omdat ik ook de opleiding tot Kynologisch Instructeur met goed gevolg heb afgerond, bieden wij complete trainingen en cursussen aan op het gebied van hondentraining. 

Ik ben opgeleid door gerenommeerde trainingscentra zoals Aeres en de Martin Gaus Academie en kan u en uw hond een goede begeleiding geven bij het aanleren en oefenen van de trainingen waar zowel u als geleider als uw hond veel baat bij heeft. Er ontstaat wederzijds begrip en samen dingen ondernemen schept een band met de hond. 

De les en trainingsmethode op onze hondenschool zijn gebaseerd op positiviteit, respect en samenwerking. Dit houdt in dat uw hond wordt beloond met voer en spel en er niet wordt gecorrigeerd. Niet verbaal, niet fysiek, op geen enkele wijze. Er zijn tijdens deze training dan ook geen correctiemiddelen toegestaan. 
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat deze lesmethode, mits goed uitgevoerd, de meest effectieve methode is.

De Puppytraining.

Puppytraining is van essentieel belang voor een goede band tussen de hond en zijn eigenaar. Ik probeer in onze puppycursus u inzicht te geven in wat de hond door maakt, welke fase deze zit, wat u al wel en wat u nog even niet van uw pup hoeft te verwachten. Het betreft dus niet alleen praktijk trainingen, maar ook een stuk theorie, wat eveneens van belang is.

De puppy cursus zijn vaak korte oefeningen welke voor ons mensen, qua timing en juiste uitvoering, soms al even "een dingetje" zijn, laat staan voor de pup!!

Maar toch lukt het met onze methode, welke vaak wordt toegepast, om de pup te laten doen wat wij van hem verwachten. En wanneer u bedenkt dat uw hond enorm zijn best doet om u, met een volstrekt andere manier van communiceren, te begrijpen en uiteindelijk relatief snel toch de oefening volbrengt, dan is dat natuurlijk enorm knap, de pup weet nauwelijks iets, maar na een paar keer oefenen doet de pup dit toch maar even!! 

Uiteraard hou ik als Health Coach ook uw pup in de gaten. Zo wordt de pup gewogen voor de training zodat u kunt zien of en hoe de groeicurve van uw pup is.

Waar bestaat de puppycursus uit?
Ik wil u en uw pup een goede basis geven. U en uw pup hebben slechts één keer de mogelijkheid om dit op een juiste manier te doen. Nu moet u hier niet zo heel zwaar aan tillen, want een hond leert zijn leven lang. Om een voorbeeld te geven, ooit kwam er een hond in mijn leven welke al 11 jaar oud was. Deze hond had nooit iets gehad als een training of opvoeding. Ook had hij de eigenschap om nog net de postbode niet door de brievenbus te trekken wanneer deze voor de deur stond om post in de bus te doen en ook verscheurde hij steevast de post. 

Ik merkte dat na trainingen deze hond het heel fijn vond wanneer hij begreep wat er van hem werd verwacht. Zijn gedrag heb ik weten om te buigen, wat veel tijd en geduld kostte, maar uiteindelijk,  wanneer de postbode kwam, ging hij automatisch naar de kamer. Hij mopperde wel, maar de post bleef heel en de postbode ook. 

Wel is het zo dat deze hond te laat heeft geleerd en er veel onnodige frustratie is geweest voor ik met deze hond aan de gang ging, een training had dit kunnen voorkomen.


Puppy training, altijd leuk voor de pup en baasje, maar ook voor de socialisatie. 

Het versterkt de band tussen de hond en de eigenaar en het kweekt wederzijds begrip en inzicht. 

U leert te denken uit visie van uw pup. Hierdoor zult u anders tegen bepaalde zaken aankijken, hetgeen ten goede komt voor de hond. 

De cursus is gebaseerd op lering, begrip, inzicht, respect en samenwerking.


Het is dus nooit te laat om met uw hond aan de gang te gaan, zowel u als uw hond zullen hier profijt van hebben.
Wat leert uw pup bij onze puppycursus?
Onze puppycursus bestaat uit 7 lessen, waarvan 2 theorielessen zijn. De lessen duren ca 45 minuten. Veelal is dit langer, dit komt doordat er altijd vragen zijn over gedrag, opvoeding, voeding, vachtverzorging, dit kan van alles zijn.
De oefeningen welke aan bod komen zijn:

  • De naam; 
  • Aandacht;
  • Zit;
  • Af;
  • Sta;
  • Hier komen;
  • Spelen; (spel tussen eigenaar en pup)
  • Groepskeuze.
  • (De groep/ cursist de mogelijkheid om uit een aantal oefeningen te kiezen welke oefening zij willen leren.)

En uiteraard krijgen u en uw pup een certificaat na het volgen van deze puppytraining. 

De prijs voor deze puppytraining kunnen in kleine groepjes worden gegeven of als privéles. In deze cursussen geef ik u de handvatten hoe u het beste met uw pup kunt oefenen. 
Net als altijd geldt ook hier, "zonder oefening, geen resultaat!!".

De prijs.
De prijs voor een (kleine) groepstraining bedraagt €150,- 
De prijs voor een privé training bedraagt €250,- en deze kan bij u gedaan worden of op locatie welke wij samen bespreken.  Dit kan dus bij u thuis of in een nabijgelegen park. 


E-mailen
Bellen
Map
Instagram