Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Het chippen van uw huisdier. €22,50 per kat all in.

Wanneer ik bij mensen kom om hun huisdier te chippen, dan is het vaak opvallend hoe nerveus deze zijn. Vaak zijn zij nerveuzer dan het huisdier zelf en dat is niet nodig.

Ik vind termen als "het dier" niet prettig en voor de duidelijkheid, ik chip honden, katten, fretten en konijnen, maar in dit stukje houden we het gemakshalve even bij de kat.

Wanneer ik bij de mensen thuis kom om te chippen, of zij komen bij ons langs, dan heb ik een beetje hulp nodig bij het vasthouden en dan is de eigenaar van het de kat DE aangewezen persoon om dit te doen. De eigenaar kent de kat het beste en weet welke reactie deze kan geven. 

Het chippen gebeurt met een injectienaald en net als bij de mens voelt de kat een prikje als de naald door de huid gaat en deze kan dan een reactie geven. Veelal is dit een schrikreactie en niet van pijn.  Het chippen is een handeling van een aantal tellen.  Des te rustiger u zelf bent, des te rustiger is de kat.

Hoe gaat het chippen in zijn werk?

Allereerst check ik met de chipreader of de kat al gechipt is. en dit doe ik met een chipreader. 

Wanneer de kat al gechipt is, wat wel eens voor komt, dan wordt de kat niet gechipt, maar dan wordt er gekeken of en waar de chip geregistreerd staat. 

Het uitlezen van de chip gebeurt met een apparaatje zoals hiernaast is afgebeeld. 

De reader wordt over het lichaam van de kat gehaald en scant op de aanwezigheid van de chip. Indien er een chip aanwezig is, dan zal het chipnummer in het scherm verschijnen. 

Wanneer er nog geen chip is geplaatst, dan zal daar een melding van op het scherm komen. 

Het opzoeken in de database van chips doen wij via Petbase, daar werken wij mee samen en Petbase heeft een overkoepelende database welke verbonden is met de meeste databases. 


Het chippen:

Soms wordt er gesproken over "de chip inbrengen" en dat klinkt letterlijk groter dan dat het is. De chip is net zo groot als een ongekookt rijstkorreltje.

De chip is namelijk erg klein en deze zit in de naald (transponder genoemd) verpakt in een steriele verpakking waar ook de unieke codes inzitten. Deze codes kunnen bij de dierenarts in het paspoort worden genoteerd of in het vaccinatieboekje welke bij het chippen bij te bestellen is. 

Hieronder de transponder met de unieke codes  in de steriele verpakking en het vaccinatieboekje.

 Hierboven  een chip welke net zo groot is als een ongekookte rijstkorrel. 


Het inbrengen van de chip is een kwestie van een paar tellen.

Uw kat kan bij het inbrengen een reactie geven. Daarom is het chippen ook een actie waarbij 2 personen nodig zijn. Een kat of hond zal van het prikje kunnen schrikken., iets wat normaal is, ook wij mensen hebben een reactie als er een naald wordt gebruikt. 

Elk dier reageert anders. 

De ene geeft geen kik, de ander geeft een gilletje. 


Na het chippen haal ik weer de chipreader over de kat. Dit is om te kijken of de chip goed zit en ook reageert. 

Ik meld de chips aan, u dient de chip, nadat ik deze heb aangemeld, zelf te registreren bij de database van uw keuze.

Daarna ontvangt u van mij een boekje van Petbase waarin alles wordt uitgelegd over het nut van een goede registratie en wordt er, indien u deze afneemt ook, ook een sticker in het vaccinatieboekje geplakt.  

Het chippen doe ik bij u thuis en in de gemeente Purmerend (inclusief de Beemsters) reken ik geen reiskosten. 

De prijs voor het chippen is €22,50 per kat en hierbij komen geen consultkosten.
De prijs voor het chippen van een nestje is tot 5 kittens €20,- per kitten >5 kittens €18,50 per kitten en desgewenst worden daar vaccinatieboekjes bij geleverd.

Mocht u vragen hebben over het chippen of een afspraak willen maken, vul dan gerust het contactformulier in.

Sommige huisdierverzekeraars, zoals Figo, accepteren geen ongechipte huisdieren meer en met een chip en een goede registratie wordt uw kat, hond, fret of konijn altijd terug gevonden.  

Wij werken samen met Petbase, maar u bent vrij om uw hond, kat, fret of konijn te registreren waar u wilt. 

Andere databases waar u kunt registreren zijn:
NDG of de Back Home Club van Virbac. 


Pet Health Coach Purmerend
Cantekoogweg 23H
1442LG Purmerend
UBN Praktijkadres: 7439698


E-mailen
Bellen
Map
Instagram