Pet Health Coach Purmerend 

Huisdieren advies in de breedste zin van het woord. 

Gebitsreiniging.


Tandsteen, het is een onderkend leed bij onze huisdieren, maar Tandsteen kan voor vervelende, pijnlijke en zelfs, voor de hond, voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wat is tandsteen?
Tandplak ontstaat door de groei van de bacteriën in voedselresten welke na het eten op de tanden en kiezen achterblijven.  Tandplak hecht zich, net als bij mensen, binnen 24 uur aan schoongepoetste tanden.
Tandplak kan onder invloed van speeksel gaan mineraliseren en vormt dat tandsteen.

Tandsteen vormt dan een ruwe laag, waar tandplak zich makkelijk aan hecht en het tandsteen zal dus vermeerderen.

Naast het onderhouden van de vacht is het onderhouden van het gebit van uw hond dus net zo belangrijk.

Heeft uw hond last van tandplak, tandsteen of ontstoken tandvlees en stinkt uw hond daardoor uit zijn/haar mond, dan is een gebitsreiniging noodzakelijk.

Vaak is tandsteen wel te voorkomen, maar is het nog niet bij iedere hond gebruikelijk dat bij de hond het gebit wordt gereinigd, dit terwijl dit eigenlijk echt noodzakelijk is.

Lukt het uzelf niet om de tanden te poetsen/reinigen? Dan kan ik u helpen om met u te oefenen bij de hond, maar wanneer het echt niet wil lukken, dan heb ik als Pet Health Coach een pijnloze en passende oplossing en kan dit behandelen en deze behandeling helpt ook tegen tandsteen.


Gebitsproblemen zijn te herkennen aan:

 • Rood en ontstoken tandvlees.      
 • Bloeden uit de tandvleesrand. 
 • Slechte adem.
 • Uw hond eet minder
 • Uw hond kan eten laten vallen tijdens het eten.
 • Ophoping van tandsteen en tandplak op de tanden.

Tandsteen bij de hond is te herkennen aan de bruine rand onder het tandvlees.


Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Er wordt gereinigd met een speciale ontworpen tandenborstel die ultrasone geluidstrillingen veroorzaakt. Deze tandenborstel wrijft niet over de tanden, maar produceert met speciale tandpasta minuscule luchtbelletjes in de mond. Deze belletjes imploderen op en rond de tanden en is geheel gevoelloos en geluidloos! Dit proces zorgt ervoor dat tandsteen binnen enkele minuten poreus wordt.

Het kan dus worden toegepast op een gebit met problemen, zoals: een slechte adem door tandplak, bruine aanslag (tandsteen).

De ultrasone tandenborstel verwijdert vervuiling, tandplak, tandsteen en doodt bacteriën waardoor het gebit weer schoon wordt. Deze behandeling is effectief zonder het glazuur te beschadigen en zorgt ervoor dat de onaangename geur in de mond van uw huisdier minder wordt.

Afhankelijk van de hoeveelheid tandplak en ontsteking-vorming zal de hond bij een eerste behandeling 3  keer langs moeten komen (het liefst 1 x per week).

De eerste behandeling duurt ca een uur. Dit omdat de honden de 1ste keer moeten wennen aan de behandeling. De volgende behandelingen duren gemiddeld een half uur.

Tip!!
Wij adviseren u om de eerste gebitsreiniging niet tegelijk te doen met de trimbeurt, maar een aparte afspraak te maken.

Ook adviseren u om, buiten het poetsen, deze behandeling om de 3 maanden te herhalen.
Zelf kunt u tussen de behandelingen zelf veel doen door zelf de tandjes van uw hond te poetsen. Ik kan u daarbij ondersteunen.

Wanneer behandel ik uw hond niet!?
Bij tandvleesontsteking behandel ik uw hond niet. Dit is niet in het belang van de hond, want tandvlees ontsteking is zeer een zeer pijnlijk iets. Er zijn salons welke dit wel doen, maar ik ben van mening dat bij een ontsteking de hond moet worden onderzocht door een dierenarts. Een ontsteking kan namelijk in de bloedbaan terecht komen met alle, gevaarlijke, gevolgen van dien.

Wij denken in het belang van uw hond en ik kan en wil deze niet in zijn mond behandelen deze pijn heeft. Dit is voor uw hond alles behalve fijn en bovendien zal een hond hoe dan ook een reactie geven en dit kan in de vorm zijn van snappen of bijten en uw hond kan van een nare ervaring, ongeacht de leeftijd, een trauma oplopen. Dus bij een ontsteking verwijs ik u door naar de dierenarts.

Hoe herkent u ontstoken tandvlees?
Het tandvlees van uw hond hoort mooi licht roze te zijn.

Dit kan ook het geval zijn als er tandsteen zit, dan is het tandvlees nog niet ontstoken.

Wanneer het tandvlees van uw hond niet mooi licht roze is, maar rood, dan zou ik willen adviseren om niet te lang te wachten met een bezoek aan uw arts. Uw hond heeft dan hoogstwaarschijnlijk ontstoken tandvlees en het kan zijn dat uw hond hierdoor pijn lijdt.

Het tandsteen verwijderen door de dierenarts is geen grote ingreep maar soms wel noodzakelijk. Uw hond is na de behandeling bij de dierenarts vrij snel van de pijnklachten af, en dan kunnen wij goed inzetten op een vervolgbehandeling om opnieuw problemen te voorkomen. 

Tip!!
Een gebitsmodule bij een huisdierenverzekering is geen overbodige luxe. Het tandsteen verwijderen gebeurt soms onder een roesje of narcose. Vraag hiernaar bij uw dierenverzekering. 

Wat kost een gebitsreiniging bij de Pet Health Coach?
U kunt er voor kiezen om eenmalig het gebit te laten reinigen, maar u kunt ook een gebitsprogramma bij ons afsluiten. Neem voor een programma contact met ons op.
- 1e behandeling van 1 uur €60,-
- Nabehandeling 30 minuten €35,-

Wanneer het tandsteen onlangs is verwijderd, en dat is zichtbaar voor de PHC, dan zijn de kosten anders en zal ook de eerste behandeling relatief snel gaan.

Er zijn wel een aantal voorwaarden:

 • Het resultaat is afhankelijk van het gedrag van uw hond, de mate van vervuiling en de staat van het gebit.
 • Bij een ernstig vervuild gebit kan het zijn dat 1 behandeling niet voldoende is en zal de behandeling moeten worden herhaald voor een goed resultaat. Er wordt met u besproken wat het vervolgplan en tarief is.
 • De hond kan alleen behandeld worden als er toegelaten wordt dat er in zijn/haar bek gekeken en gevoeld mag worden.
 • Wanneer de staat van het gebit dusdanig ernstig is aangetast, is het noodzakelijk dat de behandeling door een dierenarts moet worden uitgevoerd. Ik zal ten alle tijde zelf beoordelen of een gebit kan worden behandeld.
 • Ik reken nooit extra, ook niet wanneer ik langer bezig zal zijn, maar indien u de behandeling niet mogelijk is door gedrag van de hond en/of losse tanden en kiezen, geldt er een consult tarief van € 15,00 wat in rekening wordt gebracht.

Ook bieden wij een gepast gebitsreinigingsprogramma aan, vraag hiernaar via de app of in het health center.


Hoe werkt de Ultrasone Tandenborstel?
Een piëzo-chip in de borstelkop genereert tot 96 miljoen trillingen per minuut (in vergelijking met elektrische tandenborstels die ongeveer 20.000 trillingen per minuut genereren). 
De speciale ZA ultrasoon dierentandpasta creëert micro-bubbels, die “imploderen”, hierdoor worden de tanden, het tandvlees, het gehemelte en de tong zeer grondig gereinigd.
Geluid en trillingvrij – hierdoor betere acceptatie door uw huisdier.

Tandsteen behandeling voor en na.De ultrasone borstel waar niet mee geborsteld wordt, maar welke ca 10 seconden op elke tand of kies wordt gezet van uw hond.
Tandsteen behandeling voor en na.
E-mailen
Bellen
Map
Instagram